Reflectie op verbinding

1 februari 2021

Als we worden teruggeworpen op onszelf, zoeken we dan nu naar nieuwe en andere afleiding of gebruiken we dit als een gelegenheid om op een nieuwe manier met onszelf en ons leven in contact te komen? Om er misschien achter te komen dat het verlies en het gemis in de ‘buitenwereld’ een tegenhanger hebben in de eigen ‘binnenwereld’.

Reflectie
“In plaats van naar buiten gericht te zijn… ga ik met mijn aandacht naar binnen… en sta ik stil bij wat ik voel… Alles wat er van binnen opspeelt accepteer ik met geduld en begrip… ook als het onzekerheid of eenzaamheid is.
Als ik dieper naar binnen kijk… dan is deze eenzaamheid misschien wel een gebrek aan verbinding met wat ik echt ben…
Als alles wegvalt wat ik gekend heb en gewend ben… wat blijft er dan over… wie ben ik dan echt?
Met het licht van bewustzijn… kijk ik door al het uiterlijke heen waaraan ik mijn identiteit had gekoppeld… ik laat het van binnen stil worden… zodat ik weer contact kan maken met dat wat ik oorspronkelijk ben.
Als thuis komen bij mezelf… waardoor ik ook sterker kom te staan in het leven. Met waarden als vrede, liefde, puurheid en kracht… vind ik terug wat ik kwijt was... het besef van een ziel te zijn. Om me van daaruit te verbinden en op te laden aan de spirituele Bron, waardoor ik gevoed en gesterkt word in wie ik ben.”

Reflectie door Brahma Kumaris, participant van de Prinsjesdagviering.