Prinsjesdagviering 2021

Samenleven na de crisis: omhels het leven

Of dat leven dan al aangebroken is of nog steeds aan de einder gloort als licht aan het einde van de tunnel, valt nu nog niet te zeggen. Het is noodzakelijk om nu al over die komende tijd na te denken.

“Omhels het leven” is het thema van de komende Prinsjesdagviering 2021 geworden. ‘Omhels’, omdat de restricties ten tijde van de pandemie omhelzingen verbieden en zoveel mensen ernaar hunkeren aangeraakt te worden, lichamelijk en spiritueel. ‘Het leven’, omdat het goed is dat leven niet als vanzelfsprekendheid te beschouwen, maar na te denken over wat het goede leven voor ons betekent. Hoe ziet het leven dat wij willen omhelzen eruit? Hoe omhelzen wij dit samen in en met al zijn positieve en minder positieve kanten?

Alle aangesloten tradities zullen vanuit de eigen overtuiging en praktijken reflecteren op dit thema.
De viering zal ook dit jaar weer live te volgen zijn via de livestream op onze website.
De uitnodiging kunt u hier downloaden.

Kijk hier de Prinsjesdagviering 2021 terug.
Klik op 'Enter full screen' om het scherm te vergroten.
 


Deze Prinsjesdagviering is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de gemeente Den Haag, het Haëlla Fonds, Verus, het Humanistisch Verbond, de Katholieke Vereniging Geestelijke Vorming (KVGV), Kerk en Wereld, de Protestantse Diaconie Den Haag, het Theresia Fonds, Stichting Veldwerk i.o.
We zijn hen zeer erkentelijk.